Esther Ofarim werd geboren op vrijdag 13 juni 1941 in Safed (Israël) als Esther Zaied.

Esther_Ofarim_1963_4
Esther Ofarim

Zij vormde met haar man Abi Ofarim (geboren in 1937 als Abraham Reichstadt) het zangduo Esther & Abi Ofarim.

800px-Esther_&_Abi_Ofarim_1963
Esther & Abi Ofarim

In 1960 speelde ze de rol van Mrs. Hirschberg in de film “Exodus” waarin Paul Newman en Eva Marie Saint de hoofdrollen vertolkten.
In 1963 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het Eurovisiesongfestival met het lied “T’en va pas”. Ofarim kende geen Frans maar zong zich toch naar een tweede plaats met het lied.

De Zwitsers zien 1963 nog steeds als het jaar van hun gestolen overwinning. Toen het de beurt was aan de Noorse jury om punten te geven kreeg Denemarken twee punten en Zwitserland drie. Maar toen presentatrice Katie Boyle daarop vroeg om de punten opnieuw te geven omdat de juiste procedure niet was gevolgd, antwoordde de Noorse woordvoerder Roald Oyen dat ze dit zouden doen nadat de andere jury’s hun punten hadden gegeven.

Toen Noorwegen terug aan de beurt was gaven ze andere punten dan de eerste keer en wel op zo’n wijze (vier voor Denemarken en één voor Zwitserland) dat de overwinning naar Denemarken ging, een ander Scandinavisch land, en niet naar Esther Ofarim en Zwitserland waardoor deze hun eerste plaats kwijt waren.
Volgens Noorwegen waren ze nog niet klaar met het tellen van de punten van de verschillende Noorse juryleden toen ze al opgebeld werden vanuit Groot-Brittannië om hun punten mee te delen. In paniek zouden ze daardoor niet alleen de procedurefout gemaakt hebben maar ook slechts een voorlopig resultaat hebben meegedeeld dat verschilde met hun definitieve punten.

Denemarken won dus op dubieuze wijze met het nummer “Dansevise” van Grethe en Jørgen Ingmann.

In 1968 braken Esther & Abi Ofarim internationaal door met hun hit “Cinderella Rockefella”, geschreven door de Amerikanen Mason Williams (*1938) en Nancy Ames (*1937).

Twee jaar later gingen ze uit elkaar wegens zakelijke en persoonlijke problemen. Esther Ofarim treedt tot op de dag van vandaag op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s