Enkele dagen geleden stelde ik vast dat het recente overlijden dit jaar van een tweede lid van de Kennedy Family aan mijn aandacht ontsnapt was.

Eerder dit jaar had de dood van Robert Sargent Shriver op 95 jarige leeftijd op dinsdag 18 januari 2011 wel de pers gehaald. Hij was de weduwenaar van wijlen president John Kennedy’s jongere zus Eunice Kennedy (1921 –2009) en schoonvader van gouverneur Arnold Schwarzenegger die van 1986 tot hun scheiding in mei van dit jaar getrouwd was met Maria Shriver.

Maar tien dagen geleden, op vrijdag 16 september 2011 overleed op slechts 51-jarige leeftijd Kara Kennedy (27/2/1960), oudste kind en enige dochter van de overleden senator Ted Kennedy (1932 –2009) en zijn eerste vrouw, de pas 75 jaar geworden Joan Bennett. Kara Kennedy overleed tijdens een bezoek aan een sportschool aan een hartinfarct.

 

Kara Kennedy

Van de aanvankelijk negen kinderen en acht schoonkinderen van Joseph Kennedy (1888 –1969) en Rose Fitzgerald (1890–1995), de ouders van president Kennedy, zijn nu nog slechts vier personen in leven:

  1. Jean Kennedy, zus van John en Bobby Kennedy en enig nog levend kind van Joseph Kennedy en Rose Fitzgerald. Zij is 83 jaar.
  2. Ethel Kennedy, de weduwe van Robert Kennedy. Ook zij is 83 jaar.
  3. Joan Bennett, de eerste vrouw van Ted Kennedy. Zij zijn gescheiden in 1982. Zij is 75 jaar.
  4. Victoria Reggie, de tweede vrouw van Ted Kennedy. Zij is 57 jaar.

Hoe dramatisch het leven van Ethel Kennedy wel niet was, blijkt als we een overzicht maken van de drama’s die haar en de familie getroffen hebben:

Ethel Kennedy

16 jaar: Joseph Patrick Kennedy, Jr., de oudste broer van Bobby Kennedy, sneuvelt in de Tweede Wereldoorlog
17 jaar: Rond deze tijd leert ze Bobby Kennedy kennen.
20 jaar: Kathleen Kennedy, de zus van Ethel’s aanstaande man Robert, komt met haar aanstaande echtgenoot Peter Fitzwilliam om het leven in een vliegtuigongeluk
22 jaar: Ze trouwt met Robert “Bobby” F. Kennedy
27 jaar: Haar ouders komen om het leven tijdens een vliegtuigongeval
35 jaar: Haar schoonbroer, president John F. Kennedy wordt vermoord
38 jaar: Thanksgiving Day. Haar nichtje Kick Skakel, de oudste dochter van haar zus Patricia, maakt een ritje met haar nieuwe Ford Mustang coupé. Op de achterbank zitten enkele kinderen. Als ze aan hoge snelheid over een verkeersdrempel rijdt, valt de zes jaar oude Hope O’Brien uit de wagen en komt op haar hoofd op het wegdek terecht. Een week later sterft e aan haar verwondingen.
40 jaar: Haar man Bobby Kennedy wordt vermoord
41 jaar: Haar schoonbroer Ted Kennedy heeft een auto-ongeval waarbij Mary Jo Kopechne om het leven komt. Dit veroorzaakt een groot schandaal, het zgn. Chappaquiddick incident
41 jaar: Haar schoonvader, Joseph Kennedy, sterft
49 jaar: Michael C. Skakel, de zoon van haar broer Rushton, negeert een politiebevel en slaat tegen hoge snelheid op de vlucht. Achterna gezeten door de politie crasht hij aan hoge snelheid tegen een telefoonpaal. Hij loopt meerdere veroordelingen op en wordt naar Elan School gestuurd, een school voor probleemjongeren.
55 jaar: Haar oudste broer Georgeann Skakel sterft
55 jaar: haar zoon Robert wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor drugbezit
56 jaar: Haar zoon David Anthony sterft op 28-jarige leeftijd een overdosis cocaïne
58 jaar: De dochter van haar schoonzus Eunice, Maria Shriver, trouwt met Arnold Schwarzenegger. Misschien beoordelen sommigen dit ook als een drama…
63 jaar: William Kennedy Smith, de tweede zoon van haar schoonzus Jean Kennedy, wordt aangeklaagd voor verkrachting. In 1992 wordt hij onschuldig bevonden…
65 jaar: Haar zoon Robert scheidt van Emily Ruth Black
66 jaar: Haar schoonzus, Jacqueline Bouvier-Kennedy-Onassis, sterft
66 jaar: Haar schoonmoeder, Rose Kennedy, sterft op 104-jarige leeftijd!
69 jaar: Haar zoon Michael LeMoyne sterft op 39-jarige leeftijd bij een skiongeval
71 jaar: Haar neefje, John F. Kennedy, Jr., komt samen met zijn echtgenote Carolyn Bessette om het leven bij een vliegtuigongeval
73 jaar: Haar zoon Robert wordt veroordeeld tot 30 dagen gevangenis voor het betreden van een militaire basis tijdens een betoging
74 jaar: Michael C. Skakel, de zoon van haar broer Rushton, wordt in 2002 veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op de 15-jarige Martha Moxley, de vriendin van zijn broer Thomas. Haar zoon Robert F. Kennedy schrijft een artikel waarin hij beweert dat zijn neef onschuldig in de gevangenis zit.
74 jaar: Haar broer Rushton Skakel en vader van Michael sterft
76 jaar: Haar schoonzus, de mentaal gehandicapte Rosemary Kennedy, die al sinds 1949 in een instelling zat, sterft
78 jaar: Haar schoonzus Pat Kennedy sterft 82-jarige leeftijd
81 jaar: Haar schoonzus, Eunice Mary Kennedy, sterft
81 jaar: Haar schoonbroer, Ted Kennedy, sterft
82 jaar: Haar zoon Robert scheidt van zijn tweede vrouw Mary Richardson
82 jaar: Sargent Shriver, de weduwenaar van haar schoonzus Eunice Kennedy, sterft
83 jaar: Kara Kennedy, de 51-jarige dochter van haar schoonbroer Ted Kennedy, sterft aan een hartinfarct.

Eén ding valt me op: bij het voorval met haar nichtje Kick Skakel waarbij in 1966 een zesjarig meisje omkomt, legt de politie de schuld niet bij de veel te snel rijdende Kick Skakel maar bij de… verkeersdrempel. De ouders van het verongelukte meisje krijgen $25.000, een peulschil voor de families Skakel en Kennedy! Klassejustitie?

Nog eentje: in 1991 wordt William Kennedy Smith, het neefje van toenmalig senator Ted Kennedy, aangeklaagd voor verkrachting. In 1992 wordt hij onschuldig bevonden…  Klassejustitie?

En dit dan: in 2002 wordt Michael C. Skakel veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op de minderjarige vriendin van zijn broer! Maar 20 jaar??? Als zijn tante niet de weduwe van een Amerikaans presidentskandidaat en de schoonzus van een Amerikaanse president zou geweest zijn en hij niet de naam “Skakel” zou gedragen hebben maar een sukkel van een kleurling was geweest, had hij zeker de doodstraf niet kunnen ontlopen. Aan een oude schoolmakker van Elan zou hij opgeschept hebben: “I’m going to get away with murder. I’m a Kennedy.” Klassejustitie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s