Vandaag, dinsdag 5 april 2011, wordt de op 5 april 1926 in Detroit (Michigan) geboren Amerikaanse filmregisseur en -producent Roger Corman 85 jaar! Proficiat!

Roger Corman

Corman wordt wel de koning van de B-film genoemd omdat hij een specialist was in het maken van goedkope, snel gemaakte, zeer succesvolle cult-horrorfilms en wordt tevens beschouwd als een genie in het bedenken van goedkope maar uiterst effectieve decors of special effects.

Enkele bekende films van Roger Corman

Als onafhankelijk filmmaker moest hij nooit tijd steken in lange onderhandelingen met grote filmmaatschappijen zodat hij de meest productieve producer uit de jaren 50 en 60 werd. In deze periode maakte hij ook “The Little Shop of Horrors“, een film die is gemaakt in slechts twee dagen en daarmee het wereldrecord snelst gemaakte film draagt.

Het meest beroemd werd hij om een reeks duistere horrorfilms die zich afspeelden in de 19e eeuw met de beroemde cult-acteur Vincent Price in de hoofdrol en gebaseerd op de verhalen van Edgar Allen Poe (“House of Usher” uit 1960, “Pit and the Pendulum” uit 1961, “Tales of Terror” uit 1962, “The Raven” uit 1963, “The Masque of the Red Death” en “The Tomb of Ligeia” uit 1964).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s