Vandaag, dinsdag 29 maart 2011, overleed op 84-jarige leeftijd de op 28 mei 1926 in Sint-Niklaas onder de naam Emilius Wagemans geboren Vlaamse zanger Bob Benny,

Bob Benny

Bob Benny scoorde zijn eerste hit in 1957 met “Cindy oh Cindy”, een cover van de gelijknamige song uit 1956 van Vince Martin and The Tarriers maar vooral bekend in de versie van Eddie Fisher.


“Cindy oh Cindy” door Eddie Fisher

In 1959 werd hij zesde met “Hou toch van mij”. Tot op heden is dat de hoogst behaalde positie voor een Vlaamse inzending bij het Eurovisiesongfestival. Pas vorig jaar kon Tom Dice deze prestatie evenaren, maar dat was een Engelstalig liedje.


“Hou toch van mij”

In 1961 vijftiende en laatste met “September, gouden roos”. Deze lage notering is wellicht ook deels te wijten aan de impopulariteit van België in die tijd vanwege de omstreden Kongo-politiek.


“September, gouden roos”

In 1963 scoorde Bob Benny zijn grootste hit met “Waar en wanneer”, een Nederlandstalige bewerking van “Als Flotter Geist” uit “Der Zigeunerbaron” van Johann Strauß.


“Waar en wanneer”


“Als Flotter Geist” uit “Der Zigeunerbaron”

Negen jaar geleden, toen Bob Benny 75 was, kreeg hij een beroerte waarna hij naar het rusthuis in Sint-Niklaas trok. Daar verbleef hij tot zijn dood.

Bob Benny was na de dood van Bobbejaan Schoepen vorig jaar de oudste nog levende Belgische deelnemer aan het Eurovisiesongfestival. Die eer gaat nu naar de 74-jarige Lize Marke die België vertegenwoordigde in 1965 met het liedje “Als het weer lente is”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s