Nadat gisteren haar papa 50 jaar werd, is het vandaag de beurt aan prinses Eléonore, het vierde kindje van Prins Filip en Prinses Mathilde. Zij wordt 2 jaar.
 
Prinses Eléonore
 
Eléonore Fabiola Victoria Anne Marie werd geboren in Anderlecht op 16 april 2008 en is de tweede dochter van prins Filip van België en prinses Mathilde. Zij is vijfde in lijn van troonopvolging. Ze heeft een oudere zus prinses Elisabeth (8 jaar), en twee oudere broers Gabriël (6 jaar) en Emmanuel (4 jaar).
 

Prins Sebastiaan, prins van Luxemburg en Nassau
 
Eveneens vandaag wordt prinses Eléonore’s achterneef, Sebastiaan -prins van Luxemburg en Nassau- 18 jaar.
Sébastien Henri Marie Guillaume werd geboren op 16 april 1992 en het vijfde en jongste kind van groothertog Hendrik en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.
Sebastiaan heeft drie oudere broers, Prins Willem (1981) -erfgroothertog van Luxemburg-, Prins Félix (1984) en Prins Louis (1986) en één oudere zuster Prinses Alexandra (1991). Toch is hij de nummer drie in de lijn van de Luxemburgse troonopvolging. Dat komt omdat zijn oudere broer Louis bij zijn huwelijk in 2006 zijn rechten op de Luxemburgse troon heeft opgegeven.
In 2005 was bekend gemaakt dat prins Louis (destijds 19) en zijn vriendin Tessy Antony (destijds bijna 20) een kind verwachtten in maart 2006. Het stel kende elkaar uit het leger en besliste toen dat ze voorlopig niet zouden gaan trouwen. Tessy beviel op 12 maart 2006 in Zwitserland van een zoon Gabriel. Het jongetje werd geen lid van het groothertogelijke huis, kreeg geen titel en werd ook niet opgenomen in de lijn van de troon. Het koppel trouwde uiteindelijk op 29 september 2006. Op 21 september 2007 kregen Louis en Tessy hun tweede zoon, Noah.
Ter gelegenheid van de nationale feestdag in 2009 heeft groothertog Hendrik zijn schoondochter Tessy het predicaat en de titel hare koninklijke hoogheid prinses van Luxemburg verleend. Op dezelfde dag verleende hij zijn twee kleinzonen, Gabriel en Noah, de titel prins van Nassau, met eveneens het predicaat koninklijke hoogheid
De overgrootvader van zowel prinses Eléonore als Sebastiaan van Luxemburg is onze Leopold III. Sebastiaan’s grootmoeder was prinses Josephine Charlotte van België, de oudere zus van onze koning Albert II, de grootvader van prinses Eléonore. Josephine Charlotte overleed op 10 januari 2005. Zij werd 77 jaar oud en was de dochter (Leopold III), zus (Boudewijn en Albert II), moeder (groothertog Hendrik van Luxemburg) en vrouw (groothertog Jan van Luxemburg) van gekroonde hoofden van België en Luxemburg. Door de dood van koning Boudewijn in 1993 is Albert II het enige nog levende kind van Leopold III en koningin Astrid. Na de dood van zijn halfbroer Alexander –zoon van Leopold III en Lilian Baels- op 29 november 2009 zijn alleen nog zijn twee halfzussen Marie Christine (1951) en Marie Esméralda (1956) in leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s