George Takei als Mr. Sulu

 

Vandaag, maandag 20 april 2009, wordt de op 20 april 1937 in Los Angeles geboren Amerikaanse acteur van Japanse afkomst, George Takei, 72 jaar. Takei werd bekend door zijn rol van Hikaru Sulu, de stuurman van de Enterprise uit de TV-serie “Star Trek”. Van de hoofdrolspelers uit deze reeks zijn de volgende personen nog in leven:

1. William Shatner (78 jaar), kapitein James T. Kirk (de “T” staat trouwens voor Tiberius)

2. Leonard Nimoy (78 jaar), Mr. Spock, half Vulcan-half Mens

3. Nichelle Nichols (76 jaar), luitenant Nyota Uhura, het kortgerokte negerinnetje uit Star Trek dat instond voor de communicatie. Haar voornaam Nyota is Swahili voor "ster", Uhura is afgeleid van "Uhuru", wat "vrijheid" betekent.

4. Walter Koenig (72 jaar), navigator Pavel Chekov

en dus ook George Takei, de jongste van de nog levende cast.

 

Zijn overleden:

DeForest Kelley die de rol speelde van de scheepsarts Dr. Leonard H. Bones McCoy, overleed in 1999. Zijn lichaam werd gecremeerd en de as uitgestrooid over de Stille Oceaan.

James Doohan die de rol speelde van “Scotty”, de boordwerktuigkundige, overleed op 20 juli 2005, op de dag af 36 jaar na de eerste maanlanding op 20 juli 1969.

Op zijn eigen verzoek werd zijn as in de ruimte geschoten, geheel in de stijl van datgene wat hem groot had gemaakt. Dat gebeurde twee jaar later op 28 april 2007 toen 7 gram van Doohan’s asse, samen met de asse van Mercury astronaut Gordon Cooper en bijna 200 anderen, werden gelanceerd. Het opzet mislukte echter tot twee maal toe waarna de rest van Doohan’s asse werd uitgestrooid over Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan in het noordwesten van de Verenigde Staten in de staat Washington.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s