Frank VandenbrouckeFOTO Frank Vandenbroucke

Vandaag, dinsdag 21 oktober 2008, wordt de op 21 oktober 1955 in Leuven geboren sp.a-politicus Frank Vandenbroucke 53 jaar.

Op slechts 34-jarige leeftijd volgde Frank Vandenbroucke in 1989 Karel Van Miert op als SP-voorzitter toen deze Eurocommissaris werd.

Toen in september 1994 Willy Claes zijn post van minister van Buitenlandse Zaken in de regering Dehaene I verliet om secretaris-generaal van de NAVO te worden volgde Frank Vandenbroucke hem op. Als partijvoorzitter werd Vandenbroucke opgevolgd door Louis Tobback, op dat moment minister van minister van Binnenlandse Zaken en Ambtenarenzaken en in die functie opgevolgd door Johan Vande Lanotte.

Als in het midden van de jaren ’90 het Agustaschandaal losbarst, vallen er koppen. Op 22 maart 1995 moet Frank Vandenbroucke ontslag nemen nadat hij bekend had gemaakt dat hij bij het vinden van zwart geld in een kluis van de SP in 1991 had voorgesteld het te verbranden. Hij wordt als Minister van Buitenlandse Zaken vervangen door Eric Derycke.

Frank Vandenbroucke vertrekt voor 3 jaar naar Oxford en haalt er een doctoraat aan de Faculteit voor Sociale Studies.

Bij de vorming van het paars-groene kabinet Verhofstadt I op 12 juli 1999 wordt hij Minister van Sociale Zaken en Pensioenen. Vier jaar later wordt hij in het kabinet Verhofstadt II Minister van Werk en Pensioenen tot hij op 22 juli 2004 ontslag neemt om viceminister-president en Minister van Werk, Onderwijs en Vorming te worden in de Vlaamse regering Leterme I, sinds 28 juni 2007 de regering Peeters I.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s