Tuur De Weert Tuur De Weert

Vandaag, vrijdag 10 oktober 2008, wordt de op 10 oktober 1943 geboren Vlaamse acteur Tuur De Weert 65 jaar. Hij werd bekend van zijn rol als Gilbert Van Hie uit de legendarische TV-reeks “De Collega’s”. Later speelde hij ook nog de rol van de brouwer Door Onckeloms in de Walschapserie “Ons Geluk”, als Paul-Emille Leduc, de advocaat van het advocatenkantoor “Leduc en partners” in “Recht op Recht” en tot op vandaag de rol van Maurice in “F.C. De Kampioenen”.

Pas veertien dagen geleden verjaarde nog een acteur uit “De Collega’s”. De op 26 september 1928 in Antwerpen geboren Bob “Directeur Thienpondt” Van Der Veken werd 80 jaar.

Hoe zit het eigenlijk met de cast van “De Collega’s”? Wie leeft er nog van, wie is jammer genoeg overleden? Een overzicht:

          Jo Crab die de rol speelde van Madame Arabelle, de koffiemadam, overleed op 18 december 1981, nog geen jaar nadat de laatste aflevering van “De Collega’s” was uitgezonden. Zij was 63 jaar oud.

          Mandus de Vos die de rol speelde van Bonaventuur Verastenhoven overleed 12 jaar geleden op 19 augustus 1996. Hij was maar 60 jaar oud.

 

De Collega's De Collega’s

En dan zijn er nog:

          Jacky “Hilaire Baconfoy” Morel is 76 jaar. In "Wij, heren van Zichem" speelde hij de rol van Fons Coene.

          René “Philemon Persez” Verreth en Manu “Jomme Dockx” Verreth zijn 68 jaar oud.

          Jaak “Jean De Pesser” Van Assche is ook 68 jaar. Ook hij speelt, net als Tuur De Weert, nog altijd mee in “F.C. De Kampioenen” als Fernand Costermans. Momenteel is hij nog te zien in de film “Los” van Jan Verheyen als de bompa en eerder dit jaar in de serie “Katarakt" als Roger Hendrickx. Enkele jaren geleden was hij ook nog te zien in de reeks “Raf en Ronny”. Na “De Collega’s” is hij altijd actief gebleven.

          Johny “Thierry Devucht” Voners is 63 jaar oud. In "Wij, heren van Zichem" was hij te zien als Kippe, de medestudent van Jo “Herman Coene” De Meyere. En na Jaak Van Assche, Tuur De Weert en Jenny Tanghe is hij de vierde acteur uit “De Collega’s” die ook in "F.C. De Kampioenen" meespeelt.

          Nellie “Mireille Puis” Rosiers is 59 jaar oud.

          Tessy “Betty Bossé” Moerenhout is 56 jaar oud.

          Nora “Carolien Van Kersbeke” Tilley is 56 jaar oud. Zij speelde o.a. mee in "Wittekerke", “Dokters" en "Familie".

          Agnes “Kris Berlo” De Nul is 53 jaar oud en speelt nu al tien jaar jaren de rol van Kabouter Kwebbel in de succesvolle kinderreeks “Kabouter Plop".

          Jenny “Vanjes” Tanghe is vorige maand 82 geworden. In "Wij, heren van Zichem" speelde ze de rol van Moeder Cent en in "F.C. De Kampioenen" was ze af en toe te zien als de moeder van Jacques “Dimitri De Tremmerie” Vermeire.

          En Bob Van der Veken en Tuur De Weert zijn zoals hierboven vermeld respectievelijk 80 en 65 jaar oud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s