Zullen we het eens over oude TV-reeksen hebben?

 

Adam West Adam West

Vandaag, vrijdag 19 september 2008, wordt de op 19 september 1928 in Walla Walla geboren Amerikaans acteur Adam West 80 jaar.

Batman en Robin Batman en Robin

Adam West speelde tussen 1966 en 1968 de rol van Batman 120 afleveringen van de gelijknamige Amerikaanse tv-serie.

Hij werd door producent William Dozier opgemerkt toen hij in een televisiereclame voor Nestlé Captain Q speelde, een spion a-la James Bond. Dozier bood hem de rol van Bruce Wayne in de serie Batman. West zou de rest van zijn carrière nooit meer echt los komen van de rol van Batman.

De rol van Batman’s sidekick Robin werd gespeeld door de nu 63-jarige Burt Ward.

 

David McCallum David McCallum

En nog vandaag wordt de op 19 september 1933 geboren Schotse acteur David McCallum 75 jaar.

The Man from UNCLE The Man from U.N.C.L.E.

McCallum werd bekend van zijn rol als Illya Kuryakin, de in Rusland geboren agent van de populaire Amerikaanse reeks “The Man from U.N.C.L.E.” die van 1964 tot 1968 op de Amerikaanse televisie liep. Samen met Napoleon Solo (een rol van de nu 75-jarige Robert Vaughn) was hij een agent van het Verenigde Netwerk Bevel voor Ordehandhaving (in het Engels U.N.C.L.E.: the United Network Command for Law and Enforcement), die tegen het kwaad vechten (hoofdzakelijk tegen een organisatie van slechteriken genaamd THRUSH) en charme, verstand en een oneindig assortiment van gadgets gebruiken. De serie heeft vier jaar geduurd en er zijn 105 afleveringen gemaakt.

David McCallum speelde in het midden van de jaren ’70 nog de hoofdrol in "The Invisible Man" dat slechts een kort bestaan kende.

Hij speelde ook mee in de film “The Great Escape” als Ashley-Pitt. Daar stelde hij zijn vrouw Jill Ireland voor aan Charles Bronson. Enkele jaren later verliet Ireland hem om met Bronson te trouwen…

 

Fawlty Towers Fawlty Towers

En tenslotte is het vandaag ook 33 jaar geleden dat de Britse omroep BBC 2 de eerste aflevering uitzond van “Fawlty Towers”, de legendarische reeks van en met John Cleese in de rol van Basil Fawlty, de beruchtste hotelier ooit. Voor de serie werden 12 afleveringen gemaakt (6 in 1975 en 6 in 1979) die nog steeds in vele landen worden herhaald.

De hoofdrolspelers van “Fawlty Towers” zijn nog allemaal in leven. John Cleese is 68, Prunella Scales (Sybil Fawlty) is 76, Connie Booth (Polly Sherman) is 63 en Andrew Sachs (Manuel) is 78.

Brian Hall (de kok Terry) overleed in 1997 op 59-jarige leeftijd aan kanker en Ballard Berkely (“The Major”) in 1988 op 83-jarige leeftijd.

Connie Booth was op 20 februari 1968 met John Cleese getrouwd. In 1971 werd hun dochter Cynthia Cleese geboren. In 1978 gingen Booth en Cleese uit elkaar.

Andrew Sachs werd als Andreas Siegfried Sachs op 7 april 1930 in Berlijn geboren. Toen hij acht jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Engeland om te ontkomen aan de Jodenvervolging door de nazi’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s