Tomoji Tanabe Tomoji Tanabe

Vandaag, donderdag 18 september 2008, wordt de oudste man ter wereld, de op 18 september 1895 geboren Japanner Tomoji Tanabe, 113 jaar oud.

Tanabe is al sinds de dood van Nijiro Tokuda op 12 juni 2006 de oudste man ter wereld. Hij is ook de elfste oudste persoon ter wereld (de eerste tien zijn allemaal vrouwen) en de tweede oudste inwonder van Japan na zijn landgenote Chiyo Shiraishi die 43 dagen ouder is. Hij is tevens één van de tien mannen waarvan bewezen is dat ze 113 jaar geworden zijn.

Tanabe werd geboren in Miyakonojo, Miyazaki Prefecture, en was Burgerlijk Ingenieur. Hij heeft acht kinderen, 25 kleinkinderen en 54 achterkleinkinderen.

 

De tweede oudste mannen ter wereld zijn de Britse oudstrijder uit de Eerste Wereldoorlog en oudste Europeaan Henry Allingham en de Amerikaanse kleurling George Francis die allebei geboren zijn op 6 juni 1896 en vandaag 112 jaar en 104 dagen oud zijn.

Daarop volgt de Amerikaan Walter Breuning (21 september 1896) die binnen drie dagen 112 wordt en als vijfde de Portugees Augusto de Oliveira (6 oktober 1896) die binnen 18 dagen 112 wordt. Ook bij de vrouwen staat er een Portugse in de top vijf. Maria de Jesus is acht dagen geleden 115 geworden. Vandaag is ze precies even oud als Annie Jennings toen die op 20 november 1999 overleed op het moment dat ze de oudste inwoonster van Groot-Brittannië was en de tweede oudste persoon ter wereld na Sarah Knauss (24 september 1880 – 30 december 1999 op de leeftijd van 119 jaar en 97 dagen).

 

En tenslotte nog dit:

De hierboven reeds vermelde Henry Allingham heeft zopas zijn fascinerende biografie uitgebracht onder de title “Kitchener’s Last Volunteer: The Life of Henry Allingham, Britain’s Oldest Man and the Oldest Surviving Veteran of the Great War”.

Boek Henry Allingham De biografie van Henry Allingham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s