Vandaag vrijdag 12 september is het al vijf jaar geleden dat op 12 september 2003 de Amerikaans country-zanger Johnny “The man in black” Cash op 71-jarige leeftijd in Nashville, Tennessee, overleed.

Twee jaar later, op 18 november 2005, kwam “Walk the Line” uit, een film over het leven van Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Laatstgenoemde ontving voor deze rol o.a. de Academy Award, de BAFTA Award, de Golden Globe Award en de Screen Actors Guild Award.

Regisseur James Mangold ensceneerde voor deze film diverse concerten, opnames en repetities. Acteurs Witherspoon en Phoenix leerden speciaal voor deze film zingen en gitaar en autoharp spelen.

Bijrollen worden vertolkt door onder anderen Tyler Hilton als Elvis Presley, Waylon Payne als Jerry Lee Lewis en Johnathan Rice als Roy Orbison.

In de film zien we Johnny Cash Junes liefde terugwinnen evenals het respect van zijn vader die hem de dood van zijn broertje verwijt. Het muzikantenbestaan wordt in deze film van zijn romantiek en glamour ontdaan.

De film begint met Cash’ bekende concert in Folsom Prison, en vertelt van hieruit via flashbacks hoe zijn leven verliep. Zo luisterde Cash als jongen al op zijn radio naar June Carter, en werd hij beïnvloed door de tragische dood van zijn oudere broer.

De film kwam in België uit op 1 februari 2006. Wereldwijd bracht hij meer dan 185 miljoen dollar op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s